8600 Siófok, Bajcsy-Zs. utca 210.
geobutor[a]geobutor.hu

Bútortrendek

Bútortrendek
A modern konyhák eleganciáját nem a díszítés, hanem a minőségi anyagok és átgondolt formatervezés adja.

Hódítanak a természetes – vagy azt idéző – anyagok és burkolatok. A tömörfa helyett az arra megtévesztésig hasonlító, könnyen tisztítható kerámialapokkal is játszhatunk, és egyre nagyobb teret kapnak a korábban csak a funkcionális darabokon megjelenő fémek. Bár a természetes és pasztell árnyalatokkal továbbra sem nyúlhatunk mellé, egy kis csillogás minden helyiségnek jót tesz. A konyhagépekről már jól ismert inox mellett a sárga- és vörösréz, az arany vagy a bronz árnyalat is megjelenhet akár burkolat, akár kiegészítők formájában.

 

Színárnyalatokban a szürke, mély csokoládé és rézbarna árnyalatok teszik igazán izgalmassá a trendet, amit érdemes feldobni az arany, ezüst és bronzos dekorelemekkel. Kicsit visszatérnek a 70-es évek házibuli hangulatai, az otthon aktívabb helyszíne lett a találkozásoknak. A zöld szín árnyalatai 2022-ben továbbra is stabilan tartják a helyüket, mint nagy dekorációs trend. A konyhákban a menta, a nappaliban az olíva, a hálószobákban a pisztácia használata lesz tökéletes. A fő dekorációs trend azonban a textúrák és a színmélység variációiban ölt testet. 

 

A hangsúlyt a tervezők a jövőben is a természeti környezettel való szoros kapcsolat kialakítására fektetik. A biofil tervezési elvek alkalmazásával a megnyugtató környezet kialakítása, a megfelelő világítás, szellőzés kiépítése, élő növények és növényfalak telepítése került előtérbe. Minden olyan mozzanat, ami fokozza a természettel való közvetlen kapcsolatunkat. Ennek a szemléletnek fontos része a fenntarthatóságra való összpontosítás, ami a tudatos anyagválasztásban és a tudatos vásárlásban nyilvánul meg.

 

Felértékelődtek az otthoni tevékenységek a munkán túl is, előtérbe kerültek a hobbik, a szabadidős tevékenységek, amikhez hely kell, akár egy újabb privát szféra lakáson belül, ami kiemelt értéket képvisel egy több tagú család esetén. Ezeknek a berendezése is sok esetben olyan bútorokkal, kiegészítőkkel történik, amik intenzíven hatnak az érzékeinkre és a lelki világunkra. 

 

Mivel a lakásunk falait nem tudjuk kitolni, a helyiségeket nem tudjuk megnövelni, de azokat többfunkcióssá tehetjük. Ez bizonyos kompromisszumokkal jár, amiket megfelelő tervezéssel, praktikus és igényes bútorokkal tudunk ellensúlyozni. 

 

Az oldal sütiket használ. Az oldal harmadik féltől származó szoftvereket is használ